Hoe om jou troudag se tydlyn te beplan

Trou Beplanning kan stresvol wees, indien jou beplanning nie reg gedoen word nie; of as jy alles los vir die laaste minuut.  Dit maak nie saak nie.  Hierdie artikel is om seker te maak dat alles op die dag van jou troue glad verloop, sonder dat jy op die dag van jou troue hoef te stres oor tyd en wat wanneer moet gebeur nie.  ‘n Skedule sal verseker dat jou diensverskaffers ook almal ingelig is van wat wanneer gebeur en só sal dinge vlot verloop op jou troudag.  Die belangrikste is om ook tyd saam met familie en vriende te spandeer, sonder dat jy die een is wat rond hardloop.  Hierdie artikel is meer gefokus op paartjies wat hulle troue self wil beplan.  As jy gebruik maak van ‘n koördineerder is die onderste slegs ‘n riglyn, want meeste koördineerders het hulle eie skedules hoe hulle verskillende troues se tydlyn op die dag van die troue uitlê.

Foto: Cara Faye Weddings

DAG TROUES:

Dag troues is die perfekte opsie vir Kleiner- en buite troues wat in die natuur is onder ‘n groot Wildevye boom of wat ookal boom daar is.  Dag troues se gaste begin gewoonlik so teen 10vm of 11vm arriveer.

Die grootste kommer is vir die fotograaf is sonlig, omdat die lig in die voormiddag en middag baie hard is.  Maak seker jy vra jou fotograaf voor die tyd of hulle in harder lig kan skiet of waar hy/sy die fotosessie sal doen vir die beste resultate.  Ons beveel dus aan dat jy jou fotosessie aan die einde van jou dag troue hou, teen skemer.  Jy sal steeds daardie mooi, sagte en romantiese foto’s kan kry, soos paartjies wat aand troues hou.

Onthou ook dat daar ‘n moontlikheid kan wees dat dit warm is op die dag, so jy moet seker maak dat daar oorgenoeg skaduwee is vir jou gaste om onder te sit.  As jy kos in ‘n buffet-styl wil bedien of soetigheid het soos ‘n koektafel of vingerhappie tafel, maak seker dat jy ‘n mooi net het om oor dit te plaas, die laaste ding wat jy wil hê is dat vlieë op jou gaste se kos sit terwyl hulle opskep.

‘n Ander oulike idee is om gratis SPF aan jou gaste te spuit wanneer hulle arriveer en ‘n lou warm waslappie te gee om hulle hande daarna af te was.  Jy kan dit weer herhaal voor die onthaal.  So weet jy al jou gaste is gemaklik en sal nie die volgende dag gebrand wees nie.

Belangrik:  Onthou om in te reken hoe ver jy moet reis vanaf waar jy reg maak na jou seremonie area of vanaf jou seremonie area na jou onthaal area.

Foto: Cara Faye Weddings

Sien onder ‘n rowwe skedule met min of meer tye van hoe lank verskeie geleenthede duur.

 1. Grimering en hare:  3 tot 4 ure
 2. Aantrek:  20 minute
 3. Kerkdiens:  1 uur
 4. Familie foto’s:  20 minute
 5. Onthaal:  3 tot 4 ure
 6. Fotosessie:  1 tot 1 ½ ure

Sien onder ‘n rowwe skedule met min of meer hoe ‘n dag troue se tye sal verloop.

 1. 07:00  Begin Grimering en hare
 2. 10:30   Begin Aantrek
 3. 11:00   Kerkdiens
 4. 12:30   Familie foto’s
 5. 13:00   Onthaal
 6. 17:00   Fotosessie
Foto: Danielle Olivier

AAND TROUES:

Aand troues is gewoonlik troues waar daar meer gaste is, daar word gedans, musiek gemaak en is baie sosiaal.  Dít is ook jou meer tradisionele troues, waaraan meeste mense gewoond is aan.  Nét soos die dag troues, is ‘n skedule van jou dag baie belangrik om seker te maak jy het ‘n stresvrye troue het.

Foto: Danielle Olivier

Sien onder ‘n rowwe skedule met min of meer tye van hoe lank verskeie geleenthede duur.

 1. Grimering en hare:  3 tot 4 ure
 2. Aantrek:  20 minute
 3. Kerkdiens:  1 uur
 4. Familie foto’s:  20 minute
 5. Fotosessie:  1 tot 1 ½ ure
 6. Onthaal:  3 ure +

Sien onder ‘n rowwe skedule met min of meer hoe ‘n aand troue se tye sal verloop.

 1. 11:00    Begin Grimering en hare
 2. 15:15    Begin Aantrek
 3. 16:00   Kerkdiens
 4. 17:00   Familie foto’s
 5. 17:30    Fotosessie (vroeër in Winter of later in die Somer.  Gaan kyk op die sonsopkoms en sonsondergang berekening deur hier te klik om jou dag daarvolgens te beplan)
 6. 19:00   Onthaal
Foto: Danielle Olivier

ANDER RAAD:

 • Vir jou fotosessie klik hier om te sien wanneer die sonsak in jou area waar jy gaan trou en maak seker jy beplan jou fotosessie so ‘n uur tot uur en ‘n half voor jou onthaal vir aand troues, dan is die sonlig die beste vir romantiese foto’s.  Vra jou fotograaf wat hom/haar die beste sal pas vir die beste foto’s.
 • Maak ‘n lys van groepe familielede wat jy afgeneem wil hê tydens jou familie fotosessie direk ná die kerkdiens.  Dít verseker te dat al jou familie, wat jy bymekaar afgeneem wil hê, deel is van die lys.  Die res wat nie op die lys is nie moet gedurende die onthaal ‘n kans afknyp vir ‘n vinnige informele foto’s.
 • Maak seker dat jy ‘n behoorlike troutydlyn opstel en dat al jou diensverskaffers tenminste twee weke voor jou troue die skedule ontvang, sodat almal in gelig is oor wat gebeur.
 • As jy tafelfoto’s wil neem, kies ‘n spesifieke area daarvoor, foto’s by ‘n vol tafel met glase en versiering lyk nie baie netjies nie en jy kan skaars die mense om die tafel sien.
Foto: Danielle Olivier

Artikel Krediet: