Jan-Willem & Mari se pragtige selfdoentroue

Vir paartjies wat besig is om hul troue te beplan en nie vreeslik baie fondse op eendag wil spandeer nie sal sommer baie inspirasie by die pragtige selfdoentroue van Jan-Willem en Mari.  Die paartjie deel graag met Mooi Troues se lesers goeie raad en advies om nie ‘n plaas-se-prys vir hul troudag op te dok nie.  Span ook sommer vriende en familie in om soveel moontlik te help met die opstel van die troue op die dag.

Rol af en kyk vir jouself na die foto’s propvol inspirasie.

Julle troudatum en Ouderdom van paartjie op troudag?


9 Junie 2018 en Mari 27 & Jan-Willem 28.


Hoe het julle mekaar ontmoet en wie het wie gevra om te trou?


Ons het ontmoet terwyl ons saam Argitektuur in Port Elizabeth studeer het.  Ons het vriende geword en begin uitgaan twee jaar nadat ons die eerste keer ontmoet het.  Ons het uitgegaan terwyl hy in Port Elizabeth gebly het om sy meestersgraad te doen en ek het na Kaapstad toe gegaan om myne te doen.  Na twee lang jare van lang afstand was ons uiteindelik in Kaapstad herenig.

Jan-Willem: Ek het verskeie planne gehad maar moes gedurig tou in gooi, omdat Mari nougeset en tog spontaan was met haar beplanning van meeste naweke.  Ek het uiteindelik besluit om dit te laat lyk asof dit ‘n aand uit was en haar na ‘n informele, maar intieme restaurant in die dorp geneem waarvoor sy baie lief is.  Ná aandete het ek haar uit die bloute vertel dat ek haar na ‘n afgeleë en onbekende uit sig punt in die Kaapse dorpie in die Distrik Ses moet neem.  Die aand het geëindig met ons wat staan in die reën en gapend kyk na die dansende ligte in die Kaapse stadsprofiel.Vertel ons meer oor hoekom die bruid haar spesifieke trourok gekies het?


My rok is gemaak deur die talentvolle Tarryn Alcock.  Ek het die rok tot die laaste minuut gelos en sy het my in rekordtyd gehelp.  Ek het gegaan met ‘n langmou kant en tule romp wat baie eenvoudig was en het dit met ‘n paar Boergondië skoene gepaar.
Vertel ons meer van jul ringe.


Ons het die bruid se trouring saam met Kirstin van Black Betty ontwerp.  Die middelste steen is ‘n Polki diamant wat baie uniek is.  Dit is gekombineer met ‘n halo-trou band.  Vir die bruidegom het ons ‘n eenvoudige ring gemaak van Dear Rae, wat baie prakties is vir sy werk op boupersele.
Vertel ons meer oor die fotograaf en jul videograaf.


Ons het VanBode gekies vir ons trou fotograwe wat van Port Elizabeth af kom.  Ons het hul styl van fotografie gehou en hoe natuurlik al hul foto’s voorkom.  Ons is so gelukkig met hul werk, hulle het elke oomblik perfek ingeneem en het ons baie gemaklik laat voel in ‘n posisie waar nie een van ons eintlik gemaklik is nie.
Wat was die merkwaardigste oomblik van dié dag en wat sou julle verander indien moontlik?


Mari: Om die oggend met Jan-Willem, ons familie en vriende te spandeer om die venue vir die troue op te rig en om Jan-Willem so emosioneel te sien toe ek die trougang afloop, dit was baie spesiaal.  Ek sou niks verander nie.

Jan-Willem: Die oomblik toe haar pa sy hand uitsteek en sy was langs hom toe kon ek die nie meer inhou nie, was vir my een van die beste oomblikke.  As ek die dag kon langer maak sou ek want alles gaan baie vinnig.
Hoe het julle die venue gekies en wat was die inspirasie vir jul dekor?


Ons gaan jare lank na Emily Moon en het verlief geraak vir plek en hul kos.  Dit het ongelooflike aandag aan detail en ‘n uitstekende ligging met pragtige uitsig.  Die lokaal kan ook die seremonie en onthaal op dieselfde plek akkommodeer, asook die spyseniering en akkommodasie verskaf.  Ons wou die skoonheid en karakter van die lokaal omhels en besluit om olywe takke te gebruik om die lokaal aan te vul.  Ons het die takke self van die bruidegom se ouers se tuin gaan pluk met vriende en familie se help maar dit was almal se hulp om alles gereël te kry.Vertel ons meer oor jul eerste dans?


Die liedjie wat ons gekies het, was ‘Work Song’ van Hozier.  Die lied is baie spesiaal vir ons, aangesien dit gepraat word om deur liefde gered te word.  Ons het ons dans oor ‘n week voor die troue in ons sitkamer begin oefen.  Dit was iets wat ons daarna uitgesien het om na werk te doen!

Vertel ons meer van jul Wittebrood


Ons het besluit om na Italië te gaan vir ons wittebrood as gevolg van ons liefde vir argitektuur, kos en goeie wyn.  Ons het vier maande na ons troue gereis om ‘n bietjie geld te spaar en te gaan op ‘n minder besige tyd van die jaar.  Die reis was so romanties en pragtig, dit was alles wat ons kon aan dink!

Wat was jul begroting en hoeveel gaste het julle onthaal?


Ons het self baie van die troue betaal en dus het ons ‘n streng begroting vir ons troue gehad.  Gelukkig met baie self gedoen en ander kostebesparings het ons binne ons begroting gebly en het ons nog die perfekte dag gehad.  Byvoorbeeld ons het die dekor, skryfbehoeftes, Olyf tak reëlings en al die kolwyntjies self gemaak!  Ons het ook vriende van ons gevra of hulle musiek sal speel tydens die skemerkelkies en kanapees bediening vir die 96 gaste wat by ons troue was.


Wat is jul advies aan ander paartjies wat besig is om hul troue te beplan?


Mari: Dit is moontlik om ‘n troue op ‘n begroting te hê.  Besluit op die belangrikste elemente van die troue vir jouself en begroting vir die ander elemente.  Ons het koste bespaar om baie selfdoen elemente te doen en om vriende en familie te kry om ons te help om alles op die dag op te rig.  Die beste besluit wat ons gemaak het was ons venue, probeer om ‘n plek te vind waar jy jou seremonie en onthaal kan hou en wat ook dinge soos tafels, stoele, eetgerei, ens. het.  As hulle jou spyseniering kan doen, is dit ‘n bonus!  Belangrikste is om jou spesiale dag te geniet.  Ons was so vasgevang in die oomblik dat ons heeltemal vergeet het om die koek te sny (gelukkig het ons ‘n hele koek vir onsself gehad om die volgende dag te geniet!).

Jan-Willem: Geen tyd, moeite of geld wat jy insit kan vervang die aanwins wat ‘n man in sy lewe op die dag ontvang nie so … sê Ja waar jy kan en waar moontlik,  die dag gaan oor haar.Diensverskaffers