Blaise & Camilla se selfdoen troue

By Oak House Cullinan sweer Blaise en Camilla ewige eg aanmekaar in ‘n baie mooi kerk wat gebou is uit ou klip.

Die paartjie deel met ons besonderse goeie advies wanneer dit kom by die opstel van ‘n begroting en spog daarmee dat hul in die kol was met hul begroting van R2,000 per kop.  Opofferings was wel gemaak.

Hul troue koek was gebak deur Engela van La Koeka Racha en ons weet sommer daardie koek het net so lekker gesmaak so mooi soos dit gelyk het.

Word geïnspireer die selfdoen troue en maak seker om Blaise en Camilla se advies te volg.

Vertel ons hoe het julle ontmoet?


Snaakse storie, ons het ‘n gemeenskaplike vriend wat ons aan mekaar voorgestel het.  Blaise en ek het in  geboue regoor mekaar gewerk.  Camilla het saam met ons gemeenskaplike vriend gewerk en eendag het hy Blaise gebel en vir hom gesê om na sy kantoor se balkon toe te gaan.  Hy het toe voortgegaan om Blaise te beveel om Lunges oefening oor die balkon te doen (arm man) en aan die einde het ons vriend my hele kantoor vertel; “Ouens kyk daar is Camilla se toekomstige kêrel!” Ons het baie Vrydagaande by Baron Sandton gekuier en so beste vriende geword.

Het julle al Blaise gesien?  Hoe kon ek nie aangetrokke aan hom raak nie?

Ons albei geniet ‘n bietjie avontuur en dit is presies wat ons verhouding is.  Ons is lief vir reis na nuwe plekke en deel hierdie ervarings saam.

Wat was die inspirasie vir die styl van die troue?


Ons het vir ‘n baie klassieke styl gegaan.  Ons het met die leuse; “Minder is meer” gegaan, en dit het presies uitgewerk soos ons dit beoog het.  Camilla het ure op Pinterest spandeer om idees te kry wat ons baie inspirasie gegee het. Wit met ‘n tikkie van Goud was ons kleurskema vir die venue.  Camilla was ook mal oor die idee van iets anders vir haar bruidsmeisies  en daarom het sy besluit met Blomme patroon vir hul rokke.  Sy wou iets hê wat hulle eendag weer kon gebruik.  Camilla het altyd die idee gehad van ‘n wit plek met wit dakkappe, en toe ons Oak House sien, was dit presies wat ons in gedagte gehad het.  Die venue en fotograaf was albei beskikbaar op die datum waarna ons gekyk het, so het ons geweet dit was ‘n teken.

Was julle met wittebrood?


Vir ons wittebrood het ons Thailand toe gegaan.  Vir 4 dae was ons in Phuket en 8 dae op Phi-Phi-eiland deurgebring, dit was absoluut wonderlik.  Ons het presies gedoen wat ons wou wanneer ons wou, en niks het ons teruggehou nie.  Ons het gegaan vir massering byna elke dag, toegegee aan hul ongelooflike kos.  Vir aandete het ons roomys geëet, het op dag uitstappies na verskeie eilande gegaan, met haaie geswem en dit net geniet om saam op vakansie te wees.

Advies wat julle aan ander paartjies kan gee wat besig is om hul troue te beplan?


As jy regtig iets wil hê, moenie te veel mense hul menings vra nie, want wat jy wil hê, is dalk nie noodwendig wat hulle wil hê nie.  Dit is jou troue so as jy dit wil doen, moet nie vir verdere goedkeuring soek nie.

Sodra jy besluit op iets, gaan vir dit, anders sal jou gedagtes ‘n warboel word en jy sal baie verward word van wat jy van hou en wat jy graag wil hê.  Maak seker dat jou troue  jou spesiale gevoel het, nie ‘n troue wat almal anders wil hê nie.

Kies die mense wat jy regtig wil hê op jou groot dag, troues is duur.  Ons het ‘n reël gemaak dat ons nie onsself aan die einde van die dag wou voorstel nie (behalwe vir die oorsee se familie).  Dit help om die gastelys te verminder.

Laat jou een verskaffer help en beveel jou na die volgende.  Vra ook jou fotograaf vir verwysings vir videograwe.  Deur dit te doen, weet jy dat hulle goeie mense en mense waarmee hulle voorheen gewerk het, sal verwys.  Dit sal help om die meeste uit jou foto’s en video te kry.  Ons is absoluut mal oor ons foto’s en video.

Vra jou fotograaf vir ‘n idee in terme van orde van gebeure en tye vir die werklike troudag,  hulle weet die beste en dit sal jou help om georganiseer  te word en in staat wees om al jou bruid party te laat watse tyd hulle waar nodig sal wees!  Lees hier ‘n artikel oor die Belangrikheid van ‘n tydlyn.

Maak ‘n aftiklys van wat jy moet beplan, en gaan sistematies deur die lys.  Verseker jou plek sodat jy kan kyk watter verskaffers beskikbaar is en dan hul boek. As jy van hulle hou, bespreek hulle, want as jy wag, sal iemand anders hulle voor jou boek.  Lees meer advies artikels op Mooi Troues.

Op die dag van jou troue, neem tyd uit vir 10 minute, net jy en jou man en besin oor jou wonderlike dag. Het jy ‘n laggie wat plaasgevind het gedurende die dag en week dit alles in.

Wat was julle trou begroting en hoeveel het julle troue op die einde gekos?


Met die opstelling van ons begroting, die een ding wat ons in gedagte gehad het is ons nie van plan was om ons huwelik met skuld te begin nie.

Ons stel ‘n begroting van R2,000 per persoon op.  Dit was die getal wat ons gekry het van ander vriende en familie wat onlangs getrou het.

Ons was in die kol met ons begroting, insluitend die wittebrood.

Sodra jy oor die aanvanklike skok kom dat die troue gaan ‘n klein fortuin kos sit dit dan baie ander dinge in perspektief.  Om ‘n troue vir 150 gaste te hê, is nie iets wat ons kon bekostig nie en dit het ons gehelp om te aanvaar dat ons nie almal wat ons ken vir ons troue kan nooi nie.  Ons moet selektief wees en net die mense nooi wat ons regtig wil hê.

Verhoog jou begroting ‘n bietjie, want jy weet nooit wanneer verskaffers het hul jaarlikse verhogings het nie.  Voeg ook ‘n ekstra R25,000 by vir onvoorsiene uitgawes, al die klein dinge wat jy nooit in ag geneem het nie, voeg lint, verversings en drankies vir die dag wanneer almal gereed maak.

Het julle ʼn Vidoegraaf gehad?


Ons het André Mostert van Motion Craft Films gekry om ons troue af te neem. Hulle was wonderlik, Rianka, ons fotograaf het ons verwys na hom, en ons is absoluut verheug met die video.  Ons het gegaan vir die pakket met die 2 min hoogtepunte clip, ‘n 30min hoogtepunt video en dan die seremonie en onthaal.  Ons het dit oor en oor gekyk en ons kan nie wag om dit elke jaar en eendag met ons kinders te kyk nie. Dit vang soveel oomblikke wat jy dalk gemis het, want dit kan alles oorweldigend raak.

Klik hier vir meer diensverskaffers

Besoek Mooi Troues se aanlyn Trougids.  Hier sal jy betroubare diensverskaffers in Suid-Afrika vind vir jou troudag vanaf enige plek waar jy ‘n internet konneksie het en ‘n toestel wat gekonnekteer is tot ‘n aktiewe internet konneksie, wees dit jou slimfoon, skootrekenaar of ‘n rekenaar.  Ons het seker gemaak ons lys slegs betroubare diensverskaffers wat jy kan vertrou om hulle beste te gee vir jou troudag.  Indien jy nie vind waarvoor jy soek nie, kontak ons asseblief.

Is jy ‘n diensverskaffer wat op Mooi Troues wil adverteer?  Klik hier vir ons advertensie kostes.

Artikel Diensverskaffers:

 • Fotograaf: Rianka’s Weddings
 • Videograaf: Motion Craft Films
 • Venue: Oak House Cullinan
 • Blomme: Rambling Roses
 • Dekor: Oak House and Bride
 • Strooimeisie Rokke: Janet Warren
 • Hare: Stacey Jones
 • Grimering: Roberta Lewis
 • Pak: Frank Bespoke
 • Trou Rok: Eurobride
 • Huwelik Minister: Tyronne Eilenberg –
 • Trou Koek: La Koeka Racha
 • Skryfbehoeftes: Bruid
 • Platejoggie: MJDC