Riaan & Iris se spesiale wynlandgoed troue

Die liefde is soos ʼn goeie rooiwyn, soos die jare verby gaan, hoe beter word dit.  In dié artikel van Mooi Troues deel ons Riaan en Iris se spesiale wynlandgoed troue in Robertson.

Dié selfdoen troue was gehou op die besonderse trouvenue, Duvon Wine and Wedding Estate.  Iris het baie van die trou dekor elemente self gemaak.  Met ʼn pragtige trouvenue, het die bruidspaar besluit op blou as ʼn hoof tema vir hul troue.   Hul speel met ʼn vreeslike simplistiese en skoon benadering van trou tafel dekor wat pragtig gekomplimenteer word met groenigheid op die tafels.

Riaan en Iris se spesiale wynlandgoed troue het wel ook spesiale tradisies gehad.  Riaan en Iris het in China ontmoet en wou hul graag ʼn Chinese tradisie in hul seremonie ook in bring.  Mooi Troues se lesers kan onder lees die Chinese trou tradisies wat dié paartjie deel gemaak het van hul trou seremonie.

Rol nou af en geniet Riaan en Iris se spesiale wynlandgoed troue.

Paartjie se Liefdesreis:


Ons het in 2009 in Beijing, China as tieners van Hoërskool ontmoet.  Iris het vir Riaan in Kaapstad kom kuier net voor die eerste inperking (Maart 2020) en terwyl hul saam in ʼn piepklein woonstel vasgevang was, het die liefde geblom.  Iris was veronderstel om vir 12 dae te bly, maar het op geëindig om vir altyd te bly.  Riaan het in Julie 2020 op Bloubergstrand haar gevra om te trou.

Die ‘nie-so-perfek’ oomblikke:


Die beste man van die bruidegom was ook die seremoniemeester. Ons het die hele tydlyn van die dag in sy hande gelos. Hy het goeie werk gedoen, en dit het ons toegelaat om die dag regtig sonder stres te geniet! Ons het nie ʼn trouvideo gehad nie, agterna kon dit dalk ʼn lekker ekstra wees – dit het net ʼn bietjie duur en onnodig gelyk tydens beplanning. ʼn Dag voor die troue het die fotograaf vir ons gesê dat die tweede fotograaf dit nie sou kon maak nie, wat my ʼn bietjie spanning gegee het. Maar Elana het al die foto’s self gedoen en sy het ongelooflike werk gedoen! Ek sou sê dit is nie nodig om twee fotograwe by die troue te hê nie, in ag genome hoe lief ons is vir die foto’s wat ons het.

Die Verlowing Tydperk:


Ons was vir 15 maande verloof om ons internasionale gaste genoeg tyd te gee om hul reise te beplan.  Gedurende hierdie tydperk het Riaan Iris deur Suid-Afrika geneem en haar aan sy familie en SA se avontuur voorgestel.  Iris het die troue beplan met insette van Riaan.  Alhoewel dit stresvol was, het Iris baie tyd spandeer om persoonlike aanraking aan die troue te plaas tydens beplanning.


Spesiale Tradisies:


Aangesien ons tydens ons tyd in China ontmoet het, het ons op ʼn Chinese tema seremonie besluit.  Tradisioneel sou ʼn Chinese bruidspaar die taak kry om gaste deur verskeie take te vermaak.  Ons het ʼn paar hiervan gehad, soos om saam ʼn stroopwafel te eet, sonder ons hande en om uit mekaar se skoen te drink.  Ons het ook geloftes uitgeruil in die meer Westerse sin van ʼn troue.

Trou Begroting:


Ons wou die troue onder R150k hou en moes die gastelys klein hou weens KOVID-regulasies.  Ons het uiteindelik R120k in totaal vir die troue betaal.  Gelukkig was ons onder begroting te danke aan Iris wat ʼn persoonlike aanraking aan dinge gegee het en probeer het om soveel as moontlik handwerk te maak.  Gelukkig is Riaan se suster die eienaar van Gin’ugtig gin-handelsmerk.  Hulle verskaf gin on tap teen ’n fraksie van die koste verskaf het.  Enige raad sal wees om self soveel as moontlik te doen.  Klein dingetjies klop regtig.

Die Besluitnemingsproses:


Die bruid en bruidegom was ewe betrokke by die besluitnemingsproses.  Ek het soms raad van ouers en broers en susters gevra, maar op die ou end was dit aan die bruid en bruidegom.

Merkwaardigste Oomblikke:


Vir Iris was die lekkerste deel van die dag om saam met Riaan foto’s te neem.  Ons het albei so mooi gelyk, want die fotograaf Elana het ʼn goeie werk gedoen wat ons gemaklik en selfversekerd laat voel het.  Ek onthou hoe ek na Riaan gekyk het wat sy solo foto’s geneem het met ʼn berg agtergrond tydens goue uur en ek het skoenlappers gekry!

Riaan was mal oor die trou toesprake.  Ons het heeltyd gelag en trane gehad.  Om ʼn tafel te hê met net die bruidspaar skep ʼn oomblik wat net julle twee deel.  Riaan het dit baie geniet.  Ons het albei die dans tot die maksimum geniet!  Die platejoggie het regtig ons versoeke ter harte geneem en die musiek was ʼn perfekte versnit vir ʼn lekker partytjie.

Paartjie se styl:


Toe ek ʼn trourok gesoek het, was ek nie seker wat goed sou lyk vir my liggaam tipe nie.  Ek het baie verskillende style probeer.  Die belangrikste ding was dat dit gemaklik moet wees.  Toe ek dié trourok probeer het, wat ek uiteindelik gekoop het, het ek in die spieël gekyk en gedink “Sjoe, ek lyk pragtig!”.  Dié trourok wat ek gekoop het, het ʼn “paillette en glittertop” gehad, subtiel bors vol. Dit het my kurwes regtig beklemtoon.  Die onderkant was ʼn dik rekbare materiaal wat wonderlik gevoel het om in te dans en na die liefde van my lewe by die altaar te stap.

Riaan het sy troupak pasgemaak by ʼn kleremakery, slegs R5000 vir ʼn 3 stuk pak insluitend ʼn pasgemaakte Egiptiese katoen manchetknop rok hemp.  Hy het besluit op koningsblou om by die trou kleur en sy oë te pas, met roomkleurige knope rondom.  Die das wat hy op die dag by ʼn strooijonkers gesteel het.

Vir ons is diamante te duur en oor gereguleer.  Vir 10% van die prys het ons op ʼn blinker, groter, konflikvrye klip (kubieke sirkonia) besluit.  Wanneer die klip begin vervaag, beplan ons om ʼn regte stukkie Afrika te kry, die Tanzaniet.  Albei ons trouringe is van silwer gemaak, want ons vind goud te spoggerig vir ons smaak.

Venue & Dekor:


Ons wou baie graag ʼn Wynplaas-troue hê.  So ons het in Stellenbosch en Robertson rondgesoek en DuVon-wynlandgoed gekry.  Duvon het al ons blokkies afgemerk vir trou venue aangesien ons buite ja kon sê met ʼn pragtige boog en berg en wingerd agtergrond, ʼn groot binne area vir toesprake ete en dans, en ʼn wittebrood suite vir ons.  Ons het ook ons ​​eerste wegbreeknaweek saam in Robertson in 2020 gehad.  Dit het reg gevoel om dit daar te doen.

Vir die trou dekor was ons tema blou. Ons wou ook ʼn selfdoen-gevoel hê, want ek het baie tyd op my hande gehad om te beplan en versierings te maak.  Ek het byvoorbeeld blou papier gekoop en 100 papier hyskrane gevou.  Ons het hout gekoop en ons eie verwelkomingsbord en sitplekkaart gemaak, en ons het kurke bymekaargemaak en ons eie trougeskenk-sleutel hangers vir al die gaste gemaak.

Advies aan toekomstige bruide & bruidegomme:


Vir die bruid:

As jy tyd het sal ek alles self beplan.  Google net jou opsies en vergelyk pryse, soek plaaslik, op die ou end laat dit jou toe om totale deursigtigheid van die koste te hê en die troue is net soos jy dit wil hê sonder enige ekstra onnodige dinge, soms is minder meer!  Jy hoef ook nie ALLES met jou maat te bespreek nie, soms moet jy net self ʼn besluit neem en die bruidegom moet dit net hanteer – hy sal op die ou end lief wees vir jou keuse!  Ek kies byvoorbeeld die offisier (ʼn vriend van ons) sonder om met die bruidegom te bespreek en dit was ʼn goeie besluit!

Van die bruidegom:

Probeer elke nou en dan ʼn oomblik neem en die troue intrek.  Onthou dit oor jou vrou en niemand anders nie, probeer om teenwoordig en in die oomblik met jou vrou te wees.  Kry ook ʼn tafel vir aandete met net jou en jou vrou.  Die dag is só besig!  Om ʼn bruidstafel net vir die bruidspaar te hê, laat jou die oomblik geniet.  Onthou dis ʼn fees!

Vermaak:


Ons het ʼn platejoggie gehad en hulle het vir ons ʼn lys van aanbevelings liedjies gegee wat ons voor die troue moes invul.  Hy het regtig ʼn goeie werk gedoen om ons soort musiek te speel.  Sowel baie afwisseling te gee, so oud en jonk het dit almal geniet!  Die platejoggie het ook draagbare luidsprekers gehad. Hy het musiek buite by die gang gespeel, verwelkomingsdrankies en binne tydens speletjies, toesprake en aandete en dans.

Gunsteling Diensverskaffers:


Om eerlik te wees was al die diensverskaffers puik!  Geen klagtes oor enige van hulle nie!  Ons het die platejoggie baie geniet, ons beveel prima klank aan.  Hulle was nie duur nie, het baie van die liedjies gekry wat ons by die troue wou gehad het insluitend Nederlandse liedjies wat hy vir ons afgelaai het!

Eerste Dans:


Ons het ʼn eerste dans gehad.  Die keuse van ons liedjie was ʼn baie wedersydse besluit.  Verder het ons albei lysies gemaak van liedjies waarvan ons gehou het en op die beste besluit.  Toe die dans onderwyser by Dance Studio gevra om ons raad te gee en ons het met ʼn foxtrot styl dans gegaan na L-O-V-E van Nat King Cole.

Ons het vier lesse gehad en ons het dit regtig nodig gehad.  Sal ander paartjies aanbeveel om vroeg te begin soos twee maande voor die troue om te begin dans oefen en eintlik na klasse te oefen.  Al het ons van die bewegings tydens die trou dans vergeet het die gaste nie agtergekom nie en ons het dit laat werk!!  Sou egter graag die volle gechoreografeerde dans wou doen …

Wittebrood:


Ons het besluit om ʼn gesin-maand te hê.  Die bruids-familie het vanaf Nederland na Suid-Afrika gereis.  Dus wou ons hul Robertson en Kaapstad wys!  Ons is na Blouberg, Tafelberg, Hermanus, Durbanville wynkelders en natuurlik die groot rooi bus!  Ons beplan nog ʼn wittebrood vir die toekoms, ons het Antarktika gedink of die noordelike ligte in Ysland of Groenland gesien.

Mooi Troues Diensverskaffers:

Klik hier vir meer diensverskaffers

Besoek Mooi Troues se aanlyn Trougids. Hier sal jy betroubare diensverskaffers in Suid-Afrika vind vir jou troudag vanaf enige plek waar jy ‘n internet konneksie het en ‘n toestel wat gekonnekteer is tot ‘n aktiewe internet konneksie, wees dit jou slimfoon, skootrekenaar of ‘n rekenaar. Ons het seker gemaak ons lys slegs betroubare diensverskaffers wat jy kan vertrou om hulle beste te gee vir jou troudag. Indien jy nie vind waarvoor jy soek nie, kontak ons asseblief.

Is jy ʼn diensverskaffer wat op Mooi Troues wil adverteer? Klik hier vir ons advertensie kostes.

Artikel Diensverskaffers: