Dean & Melissa se gesellige plaastroue

Dean en Melissa se gesellige plaastroue was ʼn selfdoen troue wat tonne inspirasie vir ander paartjies sal bied wat ʼn selfdoen troue beplan.  Die paartjie se troue was prentjie mooi.  Van Melissa se pragtige rok met die detail op die arms en rug en dan simplisties afvloei tot op die grond.  Dean het net so dapper gelyk in sy blou pak en blommetjies das.

Murasie is ʼn moderne trou venue met baie glas en natuurlike lig, geleë op ʼn plaas tussen Baardskeerdersbos en Gansbaai. Hierdie is die ideale bestemming vir ʼn troue.  ʼn Pragtige Trou Venue omring deur prentjie mooi natuur tonele.   Daar is tonne foto geleenthede by hierdie trou venue.  Murasie bied ook selfsorg verblyf op die plaas, perfek vir jou trou gaste.  

Gustav Klotz was hulle trou fotograaf gewees en het die mooiste foto’s van hul troudag geneem.  Daar is net iets spesiaal om na ʼn troue deur die foto’s te gaan en die hele dag net weer te herleef deur die foto’s.  Gustav is ʼn trou fotograaf in die Wes-Kaap, maar reis graag vir troues reg oor Suid-Afrika.  As jy opsoek is na ʼn fantastiese trou fotograaf, dan moet jy hom definitief kontak.

Dan is daar die pragtige dekor elemente wat so mooi ingepas het by die venue.  Proteas en rose met ʼn tikseltjie groen en die kerse was ʼn wen kombinasie.  Dit op die rou hout tafels en glas borde met die deurskynende stoele is baie stylvol gedoen.  Rol af om meer te sien van Dean en Melissa se gesellige plaastroue en om meer te lees oor hul liefdesreis.

Paartjie se Liefdesreis:


Ek en Dean ken mekaar van skool af, of eerder van mekaar geken.  Ons het eers jare later vriende geword op ʼn verjaardagpartytjie wat ons albei bygewoon het.  Ons was drie jaar vriende en in ʼn verhouding vir nog drie en toe het hy die vraag gevra.

Dean was nog altyd romanties. Ons verlowings naweek was soveel meer as waaroor ek ooit gedroom het en tog niks wat ek ooit sou verwag nie.

Dean het ons drie jaar herdenking naweek weg beplan. Hy gee my ʼn lys om in te pak, betaal vir my om iets ekstra lekker te kry vir ons aandete die Saterdagaand en vertel my hoe laat ek Vrydag gereed moet wees.

Ons het Vrydag by Thali Thali in Langebaan aangekom. Ek en Dean is verwelkom deur die vriendelikste personeellede, sjampanje in die hand en ʼn ongelooflike aandete. Saterdagoggend is ons vroegoggend op ʼn wild rit voor ons ontbyt.   Ons ry ʼn bietjie vroeër in Langebaan in om op die strand te stap voor laat middag- /vroeë aandete.

Ek was besig om na al die vlieër branderplankryers te kyk toe hy my tik om my aandag te trek.  Hy was al op my knieë agter my.  Dit was my beste “ja” besluit ooit!

Om dit te kroon het sy broer (ʼn fotograaf) en my suster elke oomblik vanuit die verte op die duine verfilm.  Hy het hulle selfs in Langebaan bespreek om die aand te bly en saam met ons fees te vier. Alles was perfek!

Die Verlowing Tydperk:


Aanvanklik sou ons ʼn jaar verloof gewees het.  Ons bespreek ons troulokaal binne ʼn maand nadat ons verloof was vir die volgende jaar 06.06.2020.

Weens die Kovid 19-pandemie moes ons, ons afspraak twee keer skuif en uiteindelik op 10.10.2020 getrou, een jaar en vier maande na ons verlowing.

Ons het self ons troue beplan met die hulp van ons ouers.  Ek en Dean het ʼn prentjie gehad van wat ons wou hê en die beste diensverskaffers waarvoor iemand kon vra, gehad.

Finansiële Aspekte:


Ek dink niemand is regtig voorbereid vir die finansiële aspek van ʼn troue nie, en die werklike koste daaraan verbonde nie.  Ons het ʼn idee gehad van ʼn begroting, maar realisties is daar baie dinge waaraan ons nie gedink het nie. Een van my strooimeisies het my vertel, hoe langer jy verloof is, hoe duurder word jou troue omdat jy meer tyd het, om aan meer dinge te dink.

Ons het 86 gaste gehad, omdat Kovid-19 dinge bietjie omver gegooi het.  Van ons oorspronklike gaste kon die maak nie as gevolg van die reis verbod gedurende die periode.

My advies:

Probeer elke maand een ding doen vanaf julle verlowings datum, naamlik die aankoop van die pak,  skoene, dankie geskenke vir die gaste, ens. Dit help sodat julle nie veel uitgawes gelyktydig het nie.

Merkwaardigste Oomblikke:


Vir ons albei was dit die oomblik toe ek by die gang afstap en ons mekaar sien.

As jy die eerste keer uitstel, is dit hartseer, maar teen die tweede keer raak jy heeltemal moedeloos.  Dit was so oorweldigend om te weet die wag is verby en of die troudag uiteindelik hier was, nie meer gewag of uitgestel nie.  Ek het met my beste vriende getrou!

Vermaak:


Eerstens het ons ʼn Harris Hawk van Eagle Encounters as ring draer gehad. Van die eerste dag af toe ons daarheen gegaan het op ʼn afspraak het Dean gesê: “Wanneer ons trou dit die enigste ding wat hy graag sal wil hê.”  Diegene wat wou, kon na die seremonie saam met haar foto’s neem.

Een van my strooimeisies het ʼn grasperk-speletjie-onderneming en hulle het speletjies vir ons as geskenk gegee.   Ons het vier speletjies gehad wat gaste tydens die fotosessie kon speel. Dit was ʼn treffer en ʼn moet om jou gaste besig te hou.

Paartjie se styl:


Ek het die voorreg gehad om twee rokke te dra.  Die eerste een vir die seremonie – dit was ʼn klassieke, elegante voorkoms, ʼn toegeruste crêpe-rok met krale en kant moue en ʼn lae rug van Modeca.  Die tweede rok (my partytjie rok) was lae tule, sprankelende palette en blink materiaal vir die aand, spesiaal vir my ontwerp deur La Belle Mariée Bridal Couture.

Dean wou ʼn donkerblou pak met blom das hê. Ons het op ʼn blou hemp besluit om dit af te rond.

Ek het ʼn diamant-glans roosgoud ring. Dean wou swart wolfram hê en het uiteindelik een gekies met ʼn dun roos goud lyn aan die sykante om by my ring te pas.

Die Besluitnemingsproses:


Ek en Dean het al ons besluite saam geneem.  Ons ouers het ook baie insette, advies en ondersteuning gebied,  maar albei kante het vir ons gesê dat ons die finale besluit kan neem. Die besluit was ons sin en wat ons ook al gelukkig maak, dit was ons dag.

Gunsteling Diensverskaffers:


Ons het regtig uitsonderlike diensverskaffers gehad. Toe ons trou, het elkeen soos ʼn familievriend gevoel.  Ons was gelukkig dat al ons diensverskaffers ooreengekom het op al drie ons datums.  Ons fotograaf het een aand om 22:00 gebel, want dit was die enigste keer wat ons beskikbaar was.   Die eienaar van die lokaal het gebel elke keer as ons ʼn ‘familie vergadering’ gehad het, en die regulasies het verander en steeds motiverende boodskappe gestuur.

My grimering- en haar kunstenaar het ʼn hele dag aan verskillende proewe spandeer, want ek het twee rokke gehad en wou twee voorkomste hê.  Die platejoggie het dae voor die troue ons liedjies lys verander.  Ons spysenier het ʼn fees van kos gemaak, waaroor gaste nog praat.  Die blomme- en dekor diensverskaffers het net voor die troue gebel om te vertel dat sy ʼn ander verskaffer gevind het en nog meer blomme vir ons bygevoeg het.

Ek wil ʼn spesiale dankie sê aan La Belle Mariée Bridal Couture vir my twee pragtige rokke.  Dit was maande se beplanning en materiaal inkopies, weke se toebehore en laat aand WhatsApp’s en die nuwe idees en veranderinge wat gemaak was.  Dit was ʼn onvergeetlike ervaring en het my “sê ja vir die rok” -ervaring so spesiaal gemaak.

As ek ons troudag weer oor kon beplan, sou ek geseënd wees om weer met elke een van die diensverskaffers te werk!

Venue & Dekor:


Ons het die oomblik toe ons in Murasie venue gestap het geweet, dat dit ons plek sou wees waar ons gaan trou.  Het die daar en dan vir die volgende jaar bespreek.  Die natuurskoon slaan jou asem weg.  Geleë in groen heuwels en omring deur bome en ʼn dam aan die kant, het die glas lokaal die buitekant binnegebring.  Ons wou ook ʼn woud-troue hê, en hulle het presies dit gehad met ʼn rustieke houtbrug om die dam oor te steek.

Ons wou baie groen vir die dekor hê.  Toe het ons besluit om groen en wit blomme met vier vliegie liggies regdeur die lokaal te doen.  Ons het ook ʼn groen boog oor ons tafel gehad.  Met die uitstel van die venue was ons bekommerd oor ons blomme, maar daar was proteas beskikbaar en ons dekor diensverskaffer het ekstra ingebring vir ons tafels.

Advies aan toekomstige bruide & bruidegomme:


Moet nie dat klein goedjies jou bekommer nie.  As iets nie volgens plan verloop nie, sal niemand anders as julle twee dit weet nie. Teen die tyd dat jy by die paadjie afstap, sal jy net daardie oomblik en jou verloofde se gesig sien en dit onthou.  Haal diep asem en onthou waaroor dit gaan.

Die meeste mense praat net oor die kos en die musiek na die tyd.  Eet lekker en hou ʼn groot viering van julle liefde!

Eerste Dans:


Ons het op ons gunsteling liedjie gedans  – “Simple as that” deur Charles Esten.

KOVID 19 se uitwerking op jul troudag:


As gevolg van die Kovid 19-pandemie, moes ons, ons troudatum twee keer verander – dier derde datum was ons gelukkig!

Ongelukkig kon my broer, sy vrou en pasgebore babadogtertjie nie vanuit Nederland nie ons troue bywoon nie. Ons het ook ander vriende en familie gehad wat dit nie kon bywoon nie.

Ons troudatum het ook in ʼn ander seisoen geval, maar ons is geseën met reën, ʼn oorvol dam vir die eerste keer in 6 jaar en groen landskappe wat pragtige foto’s gemaak het.

Behalwe vir die gaste wat ons gemis het, was ons werklik geseën met ʼn perfekte dag, ongeag die veranderinge wat ons moes aanbring.

Mooi Troues Diensverskaffers:

Klik hier vir meer diensverskaffers

Besoek Mooi Troues se aanlyn Trougids.  Hier sal jy betroubare diensverskaffers in Suid-Afrika vind vir jou troudag vanaf enige plek waar jy ‘n internet konneksie het en ‘n toestel wat gekonnekteer is tot ‘n aktiewe internet konneksie, wees dit jou slimfoon, skootrekenaar of ‘n rekenaar.  Ons het seker gemaak ons lys slegs betroubare diensverskaffers wat jy kan vertrou om hulle beste te gee vir jou troudag.  Indien jy nie vind waarvoor jy soek nie, kontak ons asseblief.

Is jy ‘n diensverskaffer wat op Mooi Troues wil adverteer?  Klik hier vir ons advertensie kostes.

Artikel Diensverskaffers: