Brandon & Ashleigh se elegante troue in Kimberley

By Mooi Troues deel ons in dié inskrywing met ons lesers Brandon en Ashleigh se elegante troue in Kimberley.  Ons lesers wat graag in die Noord-Kaap wil trou sal baie inspirasie kry vir hul eie troue, julle kan hier klik om na vorige troues in die Noord-Kaap te gaan kyk.

Die Protea-blom is Ashleigh se gunsteling blom en Brendon koop dit gereeld vir haar.  Die paartjie se hele trou styl is om die blom gebaseer en het hulle besluit om met roosgoud, pienk en tikseltjies Bordeaux-rooi kleure te gaan,  Die end resultaat is ‘n vreeslike romantiese styl troue.  Ons is veral gek oor die pragtige blom-patroon tafel lopers en die roosgoud onderborde.

Ashleigh het beeldskoon geluk in haar trourok, ons dink die styl is vars en elegant, tog is haar trourok tydloos.  Brandon se uitrusting het ook saam die dekor van hul trouvenue gewerk met sy Bordeaux-rooi pak en blom-patroon das.

Ons lesers kan nou afrol en Brandon en Ashleigh se elegante troue in Kimberley se foto’s geniet.

Paartjie se Liefdesreis:


Ons het mekaar ontmoet in ons matriekjaar in Mei 2012. Dit was ʼn Saterdag in North Cape winkelsentrum in Kimberley deur gemeenskaplike vriende  ontmoet. Ons maak toe ʼn om die volgende Dinsdag by die Universiteit van die Vrystaat se opedag te ontmoet, aangesien ons albei beplan was om toevallig daar te studeer.

In 2013 het ons albei aan die Universiteit van die Vrystaat gaan studeer, Brandon studeer om sy LLB te behaal en ek studeer Opvoedkunde. Ons het dit geniet dat ons gedurende ons universiteits jare baie van ons vriende ontmoet het wat toe by ons troue was.

Nadat ek my graad voltooi het, het ek in 2017 ʼn pos as opvoedkundige in Kimberley gekry. Brandon het nog ʼn jaar studeer en in 2018 ʼn werk in Bloemfontein gekry. Om vir byna drie en ʼn half jaar langafstand te doen, was vir ons nie maklik nie, maar ons het dit laat werk.

Op 26 Desember 2018 het Brandon my gevra om te trou. Ons het in Kaapstad gaan vakansie hou en Brandon het ʼn uitspattige verlowing beplan. Hy was van plan om my te vra op Bloubergstrand-strand onder ʼn tipietent wat hy wou oprig, maar dit het begin reën net voordat Brandon van plan was om my  te vra.

Brandon het toe eerder sy neef gevra om ʼn pragtige kerslig, roosblare, met ʼn Harry Potter-opstelling te reël in ʼn hotelkamer wat op Tafelberg en Kaapstad se ligte uitkyk. Brandon vra die vraag waarop Ashleigh geantwoord het: “Uiteindelik”.

Die Verlowing Tydperk:


Ons was ʼn bietjie minder as twee jaar verloof. Die meeste van die trou beplanning het ons self gedoen, en ons het baie inspirasie by Pinterest en Facebook gekry. Ons het al ons trou diensverskaffers self opgespoor en hulle het ons gehelp om ons visie vir die troue te skep.

Finansiële Aspekte:


Aanvanklik was ons begroting vir die troue R70 000, maar met die verloop van die troubeplanning het ons gesien dat ons nie by ons begroting sou kon hou nie, want daar was sekere elemente wat nie onderhandelbaar was nie en wat ons regtig wou hê by die troue wat gelei het dat ons meer spandeer as wat ons aanvanklik gesê het.

Aanvanklik het ons nie daaraan gedink om ʼn videograaf by die troue te hê nie, maar uiteindelik het ons besluit dat een nodig sou wees.

Ons het ook besef dat ons, nadat ons die venue, kos, fotograaf, dekor en blomme betaal het, gevind het dat die die kostes vir  klein goed net soveel as die groot dinge beloop. Uiteindelik het ons meer as R100 000 aan die troue bestee. Ons het ongeveer 110 gaste gehad.

Die enigste ding wat ons aan toekomstige bruidspare sou aanbeveel, is om alles vooruit te betaal. Nadat ons verloof was, het ons troudiensverskaffers begin bespreek en elke maand ʼn sekere bedrag aan hulle betaal, en dit het ons uiteindelik gehelp om alles te betaal. Ons sal ook aanraai dat paartjies by hul gaste opvolg, selfs nadat hulle R.S.V.P het om te voorkom dat uitgawes spandeer aan mense wat uiteindelik nie die troue bywoon nie.

Merkwaardigste Oomblikke:


Vir Brandon was dit om te sien hoe sy bruid so mooi soos altyd in die trougang afstap (in sy eie woorde). Hy het ook daarvan gehou om te sien hoe almal regkom en hulself geniet soos ons.

Ek sou moes sê dat die belangrikste deel van die dag vir my was om my bruidegom te sien. Ek was ook mal daaroor om te sien hoe al ons gaste met mekaar verkeer en lekker kuier. Die dans was beslis ook lekker.

Paartjie se styl:


Brandon het ʼn drie-stuk Bordeaux rooi pak gekies, gepaard met ʼn wit hemp, ʼn Wimbledon wit blomme-das en sjokoladebruin skoene. Hy wou soos ʼn deftige heer lyk, so dit is veilig om te sê dat hy ʼn klassieke voorkoms gehad het.

Ek het nie ʼn spesifieke voorkoms gehad toe ek my rok gekies het nie.  Ek het toevallig ʼn foto van ʼn rok wat ek baie lief gehad het, op Facebook gestoor. Die ontwerper van die rok (haar besigheid is in Bloemfontein) het toevallig ʼn trourok in my tuisdorp gehad en sy het toevallig die rok saamgebring. Dit was die eerste trourok wat ek ooit aangetrek het, en dit was die een wat ek gekies het.

Brandon se trouring is op maat gemaak deur die juwelier wat my verloofring gemaak het. Ons wou vir roos-goud ringe gaan. Brandon het toevallig my diamant-ingebedde roos-goud band in Browns (Bloemfontein) raakgeloop.

Die Besluitnemingsproses:


Ek en Brandon het die besluite saam geneem. Brandon was ʼn baie praktiese bruidegom wat besluitneming betref. Ons het gevoel dat dit ons dag was en dat ons ook ons familie en vriende op die dag wou verras.

Gunsteling Diensverskaffers:


Ons was gelukkig genoeg om geen probleme met enige van ons trou diensverskaffers te hê nie. Hulle het alles betyds afgelewer, baie goed met ons gekommunikeer, besluite wat gewoonlik baie stresvolle  is om te neem baie maklik gemaak en was buitengewoon op hul onderskeie terreine. Ons het baie goed met al ons diensverskaffers oor die weg gekom en ons sal almal beslis aanbeveel.

Die ‘nie-so-perfek’ oomblikke:


Ons was mal oor elke oomblik van ons troue. Klink te goed om waar te wees, of hoe? Maar dit is net die waarheid. Ons het ʼn wonderlike tyd op ons troue gehad, ons sou niks verander nie.

Venue & Dekor:


Daar was ʼn spesifieke voorkoms wat ons in gedagte gehad het vir ons venue.  Ons wou ʼn oop plek hê vir ons huwelikseremonie.  My ma het ons gevra om na die Bella Cardi trouvenue te gaan kyk, en dit was liefde op die eerste opslag. Ons het die venue bespreek dieselfde dag as wat ons daarna gaan kyk het.

Wat ons inspirasie vir die dekor betref, het Brandon my verlief gemaak op die Protea-blom, aangesien hy dit gereeld vir my koop.  Ons wou beslis kleure hê wat by die protea-blom pas en het besluit op roosgoud, pienk en tikseltjies Bordeaux-rooi. Hierdie idee gee ons toe aan Hayley van Frost Co. en laat haar vrye teuels toe met die dekor, want ons wou ʼn bietjie van ʼn verrassing hê en ons verwagtinge oortref.

Ons is ook albei groot aanhangers van die Harry Potter-franchise, en daar was ook ʼn paar elemente in ons dekor.

Advies aan toekomstige bruide & bruidegomme:


Aan die bruide:

Ek sou aanraai om lank voor jul troudag te beplan. Die tyd gaan so vinnig verby en jy wil nie die week voor u trou rondhardloop nie. Jy moet van plan wees om ʼn paar dae voor jul troudag te ontspan en jou geestelik voor te berei. Die dag gaan so vinnig verby, dus onthou om alles in te neem en moenie stres oor die klein dingetjies nie.

Aan die bruidegom:

Wees so betrokke as moontlik by die beplanning. Stel vasgestelde datums, al is dit net vir ʼn uur, waar jul slegs die troue bespreek. Dit sal regtig help met die afhandeling van die reëlings, en jou verloofde sal jou insette waardeer.

Eerste Dans:


Ons het ons eerste dans was op Elaine se “You’re the one“.  Ons het die liedjie gekies omdat ons van mening was dat ons die boodskap van die liedjie liefhet.   Dat dit ʼn gepaste keuse vir ons liedjie was.  Ons het geen professionele hulp met ons dans gehad nie; ons het slegs Youtube-video’s gekyk vir leiding.

Vermaak:


Ons het DJ – Liquidice Productions gehad en een van ons vriende (Frikkie C) het die trou gaste verras met ʼn rap-uitvoering.

KOVID 19 se uitwerking op jul troudag:


Ons was gelukkig genoeg om weens KOVID-19 geen probleme te ondervind nie (behalwe vir ons wittebrood in Thailand).  Die grendeltydperk het net onsekerheid veroorsaak omdat ons nie seker was wat die President volgende sou sê nie.  Ons het besluit om by ons datum en beplanning te hou en te glo dat alles sou regkom.  Ons was geseënd dat ons geen beperkings gehad het tydens ons troue nie.

Wittebrood:


Ons was baie gelukkig dat ons ouers ʼn wittebrood in Phuket, Thailand, geskenk het.  Die ongelukkige deel is egter dat ons die reis moes uitstel omdat die KOVID-19-pandemie probleme met internasionale reise veroorsaak het. Ons het alternatief na Bloubergstrand gegaan, omdat ons daar verloof geraak het, en ons het gedink dit is gepas om ons wittebrood daar te hou. Ons het deur die hele Kaapstad gereis, selfs tot by Paternoster aan die weskus, en ons het soveel moontlik gedoen terwyl ons daar was.

Klik hier vir diensverskaffers

Besoek Mooi Troues se aanlyn Trougids.  Hier sal jy betroubare diensverskaffers in Suid-Afrika vind vir jou troudag vanaf enige plek waar jy ‘n internet konneksie het en ‘n toestel wat gekonnekteer is tot ‘n aktiewe internet konneksie, wees dit jou slimfoon, skootrekenaar of ‘n rekenaar.  Ons het seker gemaak ons lys slegs betroubare diensverskaffers wat jy kan vertrou om hulle beste te gee vir jou troudag.  Indien jy nie vind waarvoor jy soek nie, kontak ons asseblief.

Is jy ‘n diensverskaffer wat op Mooi Troues wil adverteer?  Klik hier vir ons advertensie kostes.

Artikel Diensverskaffers: