Lothar & Jeanette se troudag by Oakfield Farm

Lothar en Jeanette is glad nie spyt dat hulle ‘n persoonlike en intieme troudag gekies het nie, alhoewel hul erken dat hul effens gesukkel het om ‘n gastelys op te stel.  Hulle wens vir die dag was dat dit ontspanne sal wees, en dat hulle persoonlike aandag aan elk van hul gaste kan gee.  80 van hul naaste familie en vriende het by die pragtige Oakfield Farm in Muldersdrift bymekaargekom om saam in hul liefde en blydskap te deel.  Die venue se grasgroen tuine, asook die perd en wa het onmiddellik Jeanette se hart gesteel toe sy die plaas vir die eerste keer binnekom.  Dié paartjie het sagte en eenvoudige dekor gekies om by hul persoonlikhede te pas.

Jeanette se rok van Bridal Room het só mooi by die prentjie van hul troudag ingepas.  Sagte, eenvoudige dekor is gebruik, maar dit het steeds ‘n algehele ‘wow’ gevoel geskep.

Rol af om te aanskou hoe ‘n persoonlike, intieme en eenvoudige troudag jou asem kan wegslaan!

Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Bridal Room Bridal Room

Julle troudatum en Ouderdom van paartjie op troudag?


Ons het op 8 June 2019 getrou.  Lothar was 28 en Jeanette was 25 jaar oud.

Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Bridal Room Bridal Room Chantelle van der Merwe Photography

Hoe het julle mekaar ontmoet en wie het wie gevra om te trou?


Ons liefdesverhaal is een van uiterste volharding!  Ons het per toeval deur gemeenskaplike vriende ontmoet.  Lothar het my nommer gevra en ek het dit gegee, bloot om uit die situasie te ontsnap.  Ek het daarin geslaag om al sy gesprekke in die begin te vermy en het verskonings gemaak vir elke afspraak waarheen hy my nooi.  Hierdie het vir vyf volle maande aangehou!  Een oggend het ek wakker geword en besluit om die arme man ‘n kans te gee – drie jaar later is ons getroud en ek sal nooit weer terugkyk nie.  Tot vandag toe het Lothar se geduld met my nog nie verminder nie.

Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Bridal Room Chantelle van der Merwe PhotographyChantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Bridal Room Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography

Hoe het julle mekaar ontmoet en wie het wie gevra om te trou?


Lothar is baie sleg daarin om geheime vir my weg te steek.  Hy het my een middag ingelig dat ons vriende gaan ontmoet vir ‘n braai en dat ek moet mooi aantrek – ek het baie nuuskierig geraak!  Later het ek uitgevind dat Lothar ‘n aandete by die Illyria-huis in Pretoria beplan het om my nuwe werk te vier.  Halfpad deur die ete het Lothar vir ‘n klein rukkie verdwyn.  Kort daarna is ek na die welige ou Engelse tuine gelei.  Ek het deur die pragtige tuine op ‘n paadjie vol aangesteekte kerse na ‘n klein vertrekkie geloop.  Die vertrek was bedek met roosblare en kerse.  Die volgende oomblik gee Lothar my ‘n drukkie en sak af op een knie.  Behalwe al die trane en emosies, onthou ek nie veel daarna nie.  Ons kelner en fotograaf het selfs in my emosies gedeel – dit was ‘n onskatbare oomblik.

Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography

Vertel ons meer van jul ringe


Lothar se ring van is van gesmeerde wolfram en roosgoud gemaak.  Ons het dit by Beaudell Jewellery gekoop.  Poggenpoel Diamond Jewellers het albei Jeanette se ringe van palladium gemaak.  Die trouring is gemaak en ontwerp om baie gemaklik te dra.  Dit is ook baie eenvoudig om die besiger verloofring te balanseer.

Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography

Wat was die merkwaardigste oomblik van dié dag?


Omdat ons ‘n klein troue gehad het, kon ons tyd met almal deurbring, wat vir ons baie spesiaal was.  Dit was baie moeilik om die gastelys op te stel, maar danksy ons klein gastelys het ons ‘n baie intieme en persoonlike troue gehad.

Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography

Vertel ons meer oor die fotograaf en jul videograaf


Chantelle van der Merwe en haar man was die fotograaf en videograaf van ons troudag.  Ons is uiters tevrede met hul werk en wat hulle opgelewer het.  Vanaf die eerste verlowing fotosessie, tot die spesiale aflewering van die foto’s, kon ons nie die fout vind nie.  Hulle is gemaklik om mee te werk en is uitstekend om mense wie effens senuweeagtig voor die kamera is, op hul gemak te stel.

Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography

Vertel ons meer van jul Wittebrood


Vir ons wittebrood, het ons vir ‘n week die pragtige eiland, Zanzibar, gaan verken.  Ons het na die noorde van die eiland gegaan en die mees gasvrye mense ontmoet.  Ons was bederf met die beste, ontspannendste tyd.  Die week was lank genoeg om die hele eiland te beleef.  Ons het baie watersport gedoen, op die strand ontspan en té veel geëet!

Chantelle van der Merwe Photography

Wat is jul advies aan ander paartjies wat besig is om hul troue te beplan?


As die venue wat julle kies diensverskaffers aanbeveel, probeer om hierdie diensverskaffers te gebruik.  Hulle ken alreeds die venue en alles wat daarmee saam kom.  Dit sal julle troudag baie minder stresvol maak aangesien hulle weet wat hulle doen.

Na die troue het ek besluit om al my tafel blomme aan my oumas en ouetehuise waar familielede gebly het, te gee.  Die inwoners daar het die blomme baie waardeer.  Dit is baie beter as om jou duur dekor weg te gooi!

Neem ‘n dag of twee na die troue om net rus voordat julle op wittebrood gaan.  Dit sal die trou naweek baie minder stresvol maak.

Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography Chantelle van der Merwe Photography

Hoe het julle die venue gekies en wat was die inspirasie vir jul dekor?


Die konservatorium kapel het my asem weggeslaan.  Toe ons na die venue gaan kyk het, kon ek myself voorstel in die paadjie afstap.  Behalwe dit, was die grasgroen tuine en die perd en wa ook merkwaardig.  Ons wou graag hê die dag moet ontspanne wees en goed bestuur word.  Die venue en hul koördineerders het baie professioneel en in beheer gelyk.

Dekor: Ons wou iets anders hê, maar tog elegant, lig en natuurlik.  Ons het met Magnifique Blommekuns gewerk en so op ons dekor besluit.  Ons het lanterns, horlosies en kerse in ons oorwegend groen dekor inkorporeer.

Oakfield Farm Oakfield Farm Oakfield Farm Oakfield Farm Oakfield Farm Oakfield Farm Oakfield Farm Oakfield Farm Oakfield Farm

Wat was jul begroting en hoe het julle daarby gehou? Hoeveel gaste het julle onthaal?


Daar is altyd onvoorsiene kostes waarvoor mens nie begroot nie.  Alhoewel dit met ons gebeur het, het ons nie té veel oor die begroting spandeer nie.  Ons het 80 gaste onthaal.  Dit was vir ons die perfekte getal.

Oakfield Farm Oakfield Farm Oakfield Farm Oakfield Farm Oakfield Farm
Vertel ons meer oor jul eerste dans


Dancemore-ateljees het ons van senuweeagtige beginner-dansers na gemaklike dansers getransformeer (alhoewel Lothar steeds op my se voete staan).  Die sang keuse was Tenerife Sea van Ed Sheeran.  Dit is ‘n stadige en pragtige lied en het gesorg vir die perfekte oomblik.

Oakfield Farm Oakfield Farm Oakfield Farm

Vertel ons meer oor die inspirasie vir julle troukoek


Ons was mal oor die voorkoms van die naakte koeke en het gedink dit sal die sagte en natuurlike voorkoms van ons troue komplimenteer.  Ons het karamel-druppels bygevoeg om dit ‘n bietjie meer uniek te maak.  Die blomme wat ons vir dekor gebruik het, het ons ook op die koek gesit.

Cherry Whisk Cake Company

Mooi Troues Diensverskaffers:

Klik hier vir meer diensverskaffers